Морозильний стіл на кухні ресторану виконує подвійну функцію - це морозильник з температурою не вище -18оС, який дозволяє зберігати значний обʼєм заморожених продуктів. Як в звичайній морозильній шафі.
І це - робоче місце кухаря. Стіл з робочою поверхнею з харчової нержавіючої сталі, на якій можна виконувати всі необхідні для приготування ресторанних страв роботи.
Таким чином, економиться місце на кухні і замість двох предметів ми встановлюємо один. Що особливо актуально для ресторанів в центрах великих міст з дорогою орендою за квадратний метр площі.
Морозильні столи мають таку ж класифікацію, як і холодильні:
- По побудові - двохдверні, трьохдверні і чотирьохдверні столи.
- З бортом чи без нього.
- По розташуванню агрегату - з боковим і нижнім розташуванням. І також можливо замовити морозильний стіл з виносним агрегатом.
- По ширині - 600 мм і 700 мм. Столи шириною 700 мм гастронормовані - в них полки можна змінити на гастроємності GN1/1.
Температура в охолоджуваному обʼємі низькотемпературних столів підтримується в потрібному діапазоні за допомогою електронного управління.
Холодильні агрегати для морозильних столів застосовуються торгової марки Embraco виробництва Словаччини.
Стільниця з нержавіючої сталі товщиною 1 мм. Товщина стільниці 40 мм.
Стінки столів товщиною 50 мм.
Система охолодження динамічна.
Відтайка автоматична, за допомогою тенів. З системою випаровування конденсату.
Найбільш часто морозильні столи купують ресторани, їдальні, кулінарні та м'ясні цехи.