Бонети

Бонети

Власник магазину, щоразу відкриваючи нову торгову точку, замислюється про підбір холодильного та морозильного обладнання. З одного боку, воно має бути зручним, сучасним та недорогим, а з іншого — відповідати усім потрібним технічним аспектам. Підбираючи холодильне обладнання, необхідно знати для якого типу продуктів воно використовуватиметься, можливий розмір та об'єм обладнання, чи будете ви його пересувати або обладнання матиме постійне місце встановлення.

Наприклад, для заморожених напівфабрикатів та, взагалі, усіх заморожених продуктів відмінно підходить такий вид обладнання, як бонети. Сьогодні бонети можна побачити практично у будь-якому магазині чи супермаркеті.

Бонета – це сучасний різновид холодильного обладнання, а саме низькотемпературна (від -14°С до -23°С) або середньотемпературна (від -5°С до +5°С) морозильна вітрина.

Для сучасних магазинів використання бонет виявляється вигідним та зручним через їх універсальність. Бонети чудово підходять як для наглядної демонстрації, так і для зберігання охолоджених або заморожених продуктів, таких як м'ясо, риба, напівфабрикати, молочні продукти, морозиво. Тобто, це один прилад, що поєднує в собі дві функції: зберігання та демонстрацію.

Насамперед, необхідно поміряти, які допустимі габаритні розміри можуть бути у бонети, чи є можливість компонування бонет в лінію чи острів, тобто. чи це буде пристінний варіант, чи острівний. Як правило, бонети мають збільшений об'єм камери у порівнянні з гастрономічними вітринами або морозильними скринями.

Зовнішній вигляд

Бувають бонети відкритого та закритого типу. Через відкриті бонети добре проглядається продукція і відзначається вищий відсоток залучення покупців. Закриті бонети мають горизонтальні розсувні скляні дверцята. Такий вид обладнання використовується, коли є потреба суворо підтримувати заданий рівень температури.

Температурний режим

Залежно від призначення бонети бувають середньотемпературними та низькотемпературними. Середньотемпературні моделі підтримують температуру від -5 до +5°С. Холодильні бонети використовуються для презентації свіжої риби, молочної продукції та м'яса.

Морозильні бонети з діапазоном від -23°С до -14°C використовуються для зберігання виваженої та фасованої замороженої харчової продукції: птиця, овочі, всі види рибних та м'ясних виробів та напівфабрикатів на їх основі (млинці з м'ясом, пельмені, котлети), морозиво .

Модельний ряд бонет відрізняється зовнішнім виглядом та формами, але конструкція майже завжди однакова. Як правило, бонета складається із зовнішнього корпусу, внутрішньої камери, кошиків. Також завжди є терморегулятор, підсвічування, іноді, залежно від комплектації, є і замок. Колеса в бонетах повинні бути великими та легко маневрувати при пересуванні обладнання. Найважливішими елементами конструкції є компресор, конденсатор, електродвигун, холодоагент.

Корпус

Зовнішній корпус бонет виготовляється із високоякісної нержавіючої сталі. Поверхню покривають пінополістиролом. Виходить глянцеве покриття, герметичне з усіх боків. Це важливо для холодильного обладнання, оскільки потрібна підтримка постійної температури всередині камери.

Внутрішня камера – це місце, де зберігається заморожена продукція. Внутрішня панель виготовляється з пластмаси, яку покривають спеціальним полімером. Це робить камеру міцнішою і захищає поверхню від розтріскування, оскільки постійна низька температура погано впливає на пластик.

Між зовнішньою та внутрішньою панелями в процесі збирання утворюється порожнина. Її заповнюють утеплювачем пінополіуретаном. Виходить пінна маса, яка після висихання перетворюється на твердий, міцний матеріал.

Торговельне холодильне обладнання – це складна техніка, тому до покупки бонет, як і іншого обладнання для рітейлу, варто підійти відповідально, ретельно промоніторивши пропозицію на ринку. На нашому сайті ви можете вивчити модельний ряд та порівняти технічні характеристики.

Код товару: M800SF

0

58 015 грн.

На складі

Бонета українського виробництва M800SF має сучасний дизайн завдяки алюмінієвому профілю, скошеному ..


855

-23...-14оС

1909

812

930

103

Код товару: M800S

0

62 244 грн.

На складі

Бонета українського виробництва M800S має сучасний дизайн.Великий вибір кольору пластикових боковин ..


822

-23...-14оС

1906

806

931

115

Код товару: M1000S

0

81 915 грн.

На складі

Бонета M1000S - це універсальна двокомпресорна бонета останнього покоління, що відкриває нові можлив..


1062

-23...-14оС

2001

1001

1014

140

У підсумку додамо, що власні бонети магазину дозволяють бути незалежними від постачальників, коли обладнання належить не магазину, а постачальнику тієї чи іншої продукції, і торгова точка може продовжувати роботу навіть у разі зміни постачальника, не гаючи часу на повернення та заміну обладнання.

Крім того, важливим аспектом є збільшена ємність бонет, вони вміщують набагато більше, ніж скрині. При тому ж обсязі завантаження бонет, скринь знадобиться в 2-3 рази більше, що позначиться на споживанні електроенергії та витратах магазина в цілому.

Естетична складова також важлива. Бонетами оснащують сучасні магазини, незалежно від типу обслуговування чи габаритів торгової площі. Даний вид холодильного обладнання має великий попит у торгівлі, оскільки в ньому можна не тільки надійно зберігати, а й розміщувати товари презентабельно.