Саладетта це холодильний стіл з виїмками для охолоджуваних гастроємностей, в яких містяться інгредієнти салатів та інших холодних закусок. Таким чином, в саладетті продукти зберігаються в охолодженому вигляді не тільки всередині холодильного столу, а й зовні.
Саладетта призначена для приготування салатів та інших холодних страв в ресторанах, кафе, фастфудах.
Отвори в стільниці за розмірами розраховані на такі гастроємності - GN1/1 і GN1/4.
Продукти, що лежать в гастроємностях, можна закрити двохсекційною розсувною кришкою з нержавіючої сталі, а можна відкрити і зафіксувати у відкритому положенні.
На стільниці також закріплена поліпропіленова дошка для нарізки.
Матеріал виготовлення саладетти - нержавіюча сталь. Теплоізоляційний матеріал - пінополіуретан.
Холодильний агрегат може бути розміщений знизу саладетти зручно висувається вперед для огляду і обслуговування.
Температурний режим в охолоджуваному об'ємі 0... +10°С. Температура навколишнього середовища до +32 °
Усередині саладетти гастронормовані GN1/1.
Двері укомплектовані механізмом самозачинення і по периметру мають гумовий ущільнювач з магнітною вставкою.
Саладетти застосовуються на ресторанній кухні для приготування холодних закусок: салатів, нарізок, сендвічів. Інгредієнти страв і охолоджені напівфабрикати лежать в охолоджуваних гастроємностях в підготовленому вигляді, що збільшує швидкість приготування.
Гастроємності можна придбати додатково.