Шафа холодильна промислова
це універсальне холодильне обладнання на професійній кухні ресторану чи в торговому залі магазину.
Ми пропонуємо наступні холодильні шафи:
- середньотемпературні, низькотемпературні, комбіновані або універсальні холодильні шафи;
- глухі (металеві) або скляні двері;
- об'ємом 370, 400, 500, 560, 700, 750, 800, 1000, 1200, 1400, 1500 літрів;
- виробництва Україна, Польща, Литва, Італія.
Виберіть підкатегорію
Шафа холодильна - як обрати?
Які характеристики є провідними?
Холодильні шафи забезпечують збереження харчових продуктів на підприємствах громадського харчування. При зниженій температурі - нижче мінус 15оС - зупиняється розмноження хвороботворних мікробів, бактерій і мікроорганізмів, що виділяють токсини і роблять продукти непридатними до вживання. Від + 10оС і нижче - значно сповільнюється.
Промислові холодильні шафи забезпечують при дотриманні правил зберігання максимально тривале збереження харчової сировини і готових страв в придатному для вживання вигляді. Для відповідності властивостей продукції санітарно-гігієнічним нормам кожному її виду необхідний певний температурний режим. Тільки в цьому випадку можна дотримуватися заявлених постачальником термінів зберігання.
Таким чином, основною технічною характеристикою холодильників є температурний режим у внутрішньому обʼємі холодильної шафи. Як правило, в документації до обладнання вказуються нижні і верхні температурні кордони, які може забезпечувати дане обладнання. З точністю до градуса необхідна температура встановлюється за допомогою терморегулятора в електронному блоці управління. При цьому в комерційному обладнанні завдяки динамічній системі охолодження виставлена температура встановлюється дуже швидко, майже моментально. І в цьому полягає його кардинальна відмінність від домашніх холодильників.
Бувають середньотемпературні, низькотемпературні шафи і шафи для пресервів:
- середньотемпературні 0°С ...+6°С
- для риби і пресервів -5°С ... +5°С
- низькотемпературні -18°С і нижче
- комбіновані 0°С - + 6°С / - 18°С і нижче
Наступною визначальною характеристикою є об'єм. Обчислюється в літрах і визначається в залежності від кількості і асортименту продуктів харчування, які потрібно зберігати у комерційному холодильнику.
Стандартні обʼєми холодильних шаф - 500 літрів, 700 л, 1000 л і 1400 літрів. Шафи на 1000 і 1400 літрів є двудверними. Бувають міні холодильники для барів, фаст фуду або для інших варіантів, які потребують зберігання невеликої кількості продуктів. Барні холодильники зазвичай об'ємом від 20 до 40 літрів. Також випускаються мінібари на 80 і 100 літрів.
Стандартний набір для невеликої їдальні:
- Холодильник для овочів 500 л
- Морозильник 700 або 500 л
- Холодильник 700 л для м'ясного цеху.
Ще однією значущою характеристикою є габаритні розміри. Оскільки на професійних кухнях, в кулінарних цехах і на харчовому виробництві площа приміщень часто обмежена або має складну форму, правильно вписати обладнання з урахуванням товаропотоків і технологічних процесів є справжнім мистецтвом. План розташування обладнання згідно санітарно-гігієнічних норм допоможуть скласти наші фахівці.
Габаритні розміри варіюються в залежності від моделі та виробника:
- Висота від 1,8 м до 2,07 м
- Довжина від 0,595 м до 0,795 м
- Ширина від 0,585 м до 0,884 м
Для дводверних шаф:
- Висота від 1,97 м до 2,064 м
- Довжина від 1,402 м до 1,595 м
- Ширина від 0,62 м до 0,884 м
Ми часто стикаємося з тим, що для покупця 10 або, навіть, 5 сантиметрів габаритних розмірів холодильної шафи грають вирішальну роль при покупці, оскільки шафа повинна пройти в наявний дверний отвір і поміститися на призначене їй місце. На щастя, у різних виробників габаритні розміри обладнання різняться, і можна завдяки цьому допомогти покупцеві зробити правильний вибір і здійснити індивідуальний підбір обрудования. На жаль, бувають ситуації, коли не виходить підібрати обладнання, відповідне за розмірами. Наприклад, холодильну шафу не проходить в дверний отвір.
На такий випадок можемо вам запропонувати виготовлення холодильних шаф по індивідуальному проекту і за індивідуальними розмірами.
У нашій практиці були випадки, коли холодильники вносили в приміщення через віконні отвори, та, навіть, через другий поверх підйомним краном. Виходячи з цього розстановку устаткування варто планувати на початковому етапі будівництва або капітального ремонту.
Велике значення мають конструкція промислового холодильника і матеріали, з яких він виготовлений.
Торгові холодильники виготовляють з пінополіуретану без щілин, шпарин і стиків. Наразі це є найефективнішою енергозберігаючою технологією для збереження температурного режиму всередині охолоджуваного об'єму.
Товщина для среднетемпературних шаф 43 мм, для низькотемпературних 61 мм. Такі конструкційні особливості дозволяють шафам продуктивно працювати в умовах жаркого літа або в гарячому цеху їдальні або ресторану.
Обшивки холодильників виготовляються зі сталі з полімерним покриттям або з нержавіючої сталі - в залежності від технології виробництва. Нержавіюча сталь довговічніша, але якісне сучасне полімерне покриття теж з успіхом виконує свою функцію при експлуатації.
Матеріали для виготовлення дверей бувають:
- зі сталі з полімерним покриттям - зовні і зсередини,
- з нержавіючої сталі,
- демонстраційні шафи комплектуються дверима з склопакета в алюмінієвій рамі.
Всі двері також мають заливну пенополиуретановую термоізоляцію і сталеві підсилювачі по контуру для додання додаткової міцності і механічної стійкості до відкриванню.
Полиці виготовляються із сталевого оцинкованого дроту і витримують вагове навантаження від 40 до 50 кг - також залежно від виробника.
Звертайтеся до наших фахівців і ми допоможемо вам зробити правильний вибір!