Як обрати морозильну скриню

  • Як обрати морозильну скриню

Де є доцільним, економічно виправданим і зручним використання морозильних скринь?

Найчастіші споживачі цього обладнання:

Як купити морозильну скриню

  •      Магазини та супермаркети - як з самообслуговуванням, так і з торговлею через прилавок.
  •      Їдальні заводів, навчальних закладів, установ, організацій, бізнес-центрів.
  •      Кафе і фастфуд - усі невеликі підприємства громадського харчування.
  •      АЗС.
  •      Невеликі фермерські господарства.
  •      Жителі приватних будинків або квартир з великими кухнями і підсобними приміщеннями.

Чому саме «невеликі кафе», «невеликі фермерські господарства»? Тому, що коли йде великий товарообіг та/або зберігаються великі обсяги продуктів, то одними скринями або низькотемпературними шафами не обійдешся - тут вже потрібно обладнання іншого класу - холодильні камери з агрегатами.

Головні загальні характеристики, притаманні усім скриням:

  •        Компресійне охолодження;
  •        природня вентиляція;
  •        ручне відтаювання;
  •        електромеханічне керування;
  •        температурний режим не вище -18оС;
  •        дротові кошики дозволяють оптимізувати зберігання продуктів всередині скрині;
  •        внутрішнє освітлення дозволяє користуватися обладнанням в неосвітленому або недостатньо освітленому приміщенні.

За температурним режимом також випускаються скрині з температурами до - 45оС та - 85оС. Такі скрині називаються лабораторними або медичними, і призначаються вони для зберігання крову, плазми, і т.п. Це вже інший клас обладнання - медичне обладнання.

Будова кришки

Перша відмінність скринь - будова кришки. Від цього залежить призначення скрині.

1. Скрині з глухими кришками призначені тільки для зберігання заморожених продуктів. Кришка повинна бути виготовлена ​​зі стійкого до подряпин полівінілхлориду. Бувають ларі із зовнішньої обшивкою кришок із харчової нержавіючої сталі.

2. Скрині з кришкою з прямого скла - це вже не тільки зберігання продуктів, а й демонстрація для покупців, а, іноді, й важливо, щоб була видимість продуктів для персонала, щоб, без підняття кришки і потрапляння теплого повітря в охолоджувану камеру, можна було ознайомитися з вмістом скрині.

3. Скрині з кришкою з гнутого або опуклого скла  - це вже демонстраційне дизайнерське рішення для торгового залу. Оглядовість вище і естетичний вигляд краще, ніж у скрині з прямим склом. Але і ціна вище за рахунок ускладнення виготовлення.

Зараз вже випускається багато різновидів морозильних скринь, призначених для роздрібного покупця - для приватної особи. Зазвичай, ці скрині економ варіант - зниження ціни досягається здешевінням матеріалів виготовлення і складових частин. Для професійного застосування не радимо використовувати побутові морозильні скрині.

Розміри та об'єм

Основні характеристики, якими відрізняються усі скрині, це об'єм і розміри. Незаперечні переваги для покупки скрині для приватного користування:

  • Об'єм скрині завжди вище, ніж у будь-якого побутового морозильника або морозильної камери.
  •  Довший термін експлуатації - кришка навіть після зношування ущільнювальних елементів прилягає щільніше, ніж у вертикальних моделях.
  • Оскільки холодне повітря завжди тече униз, морозильна скриня економічніше морозильної шафи.
  •  Завдяки теплоізоляції скриня може стояти в холодному приміщенні.

Важлива характеристика, яка визначається кількістю і масою заморожених продуктів, що зберігатимуться - об'єм скринь.

Внутрішній або корисний об'єм виражається в літрах. Стандартні об'єми (плюс / мінус):

  • 100 літрів
  • 200 літрів
  • 300 літрів
  • 400 літрів
  • 500 літрів
  • 600 літрів

600-літрові ларі випускаються рідко. Найчастіше виробники воліють виготовляти такого обʼєма саме бонети для магазинів.

Габаритні розміри скринь бувають дуже різноманітні. Їх слід враховувати виходячи з форми і розмірів приміщення, де будуть встановлюватися ларі. Довжина скринь буває від 500 до 2000 мм, ширина від 500 до 1000 мм, висота від 850 до 1070 мм.

Загальний і корисний об'єм в морозильних скринях різниться менше, ніж у морозильних шафах. Чим вище теплоізоляція і товщі стінки скрині, тим менше частка корисного об'єму в загальному габаритному об'ємі і вище клас економічності.

Клас енергоефективності

Клас економічності або енергоефективності зазвичай маркується у побутового холодильного обладнання. Але деякі виробники скринь в розрахунку на роздрібного покупця теж здійснюють таке маркування. Зараз клас енергоефективності обчислюється за складною формулою і визначає енергоспоживання обладнання, а також є непрямим показником, наскільки якісно виготовлено обладнання, та чи застосовані новітні технології енергозбереження і сучасні теплоізоляційні матеріали.

Клас економічності холодильного обладнання буває від А ++ до Е.


Кліматичний клас обладнання

Важливою характеристикою є кліматичний клас обладнання. Це параметр, що характеризує температуру навколишнього середовища, при якій устаткування працює в робочому режимі. Кліматичні класи позначила Європейська Норма EN 441 для комерційних холодильних агрегатів. Кліматичний клас визначається температурним режимом всередині охолоджувальної камери при певній температурі навколишнього середовища і відносної вологості повітря:

  • Кліматичний клас - 4, температура навколишнього середовища, + 30 ° С, відносна вологість повітря, 65%.
  •  Кліматичний клас - 4+ температура навколишнього середовища, + 35 ° С, відносна вологість повітря, 70%.
  • Кліматичний клас - 5 температура навколишнього середовища, + 40 ° С, відносна вологість повітря, 55%.
15.09.2021 19:56:43
0
2468

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами