Як обрати морозильну скриню

  • Як обрати морозильну скриню

Де є доцільним, економічно виправданим і зручним використання морозильних скринь?

Найчастіші споживачі цього обладнання:

морозильный ларь купить

  •      Магазини та супермаркети - як з самообслуговуванням, так і з торговлею через прилавок.
  •      Їдальні заводів, навчальних закладів, установ, організацій, бізнес-центрів.
  •      Кафе і фастфуд - усі невеликі підприємства громадського харчування.
  •      АЗС.
  •      Невеликі фермерські господарства.
  •      Жителі приватних будинків або квартир з великими кухнями і підсобними приміщеннями.

Чому саме «невеликі кафе», «невеликі фермерські господарства»? Тому, що коли йде великий обіг та/або зберігаються великі обсягипродуктів, то одними скринями або низькотемпературними шафами не обійдешся - тут вже потрібно вже обладнання іншого класу - холодильні камери з агрегатами.

Основні загальні характеристики, властиві усім скриням:

  •        Компресійне охолодження;
  •        природня вентиляція;
  •        ручне відтаювання;
  •        електромеханічне керування;
  •        температурний режим не вище -18оС;
  •        дротові кошики дозволяють оптимізувати зберігання продуктів всередині скрині;
  •        внутрішнє освітлення дозволяє користуватися обладнанням в неосвітленому або недостатньо освітленому приміщенні.

За температурним режимом також випускаються скрині з температурами до - 45оС та - 85оС. Такі скрині називаються лабораторними або медичними, і призначаються для зберігання крові, плазми, і т.п. Це вже інший клас обладнання - медичне обладнання.


Основна відмінність скринь - будова кришки. Від цього також залежить призначення скрині.

      Морозильный ларь для магазина      Морозильный ларь для супермаркета          

1. Скрині з глухими кришками призначені тільки для зберігання заморожених продуктів. Кришка повинна бути виготовлена ​​зі стійкого до подряпин полівінілхлориду. Бувають ларі із зовнішньої обшивкою кришок із харчової нержавіючої сталі.

2. Скриня з кришкою з прямого скла - це вже не тільки зберігання продуктів, а й демонстрація для покупців, а, іноді, й важливо, щоб була видимість продуктів для персонала, щоб, без підняття кришки і потрапляння теплого повітря в охолоджувану камеру, можна було ознайомитися з вмістом скрині.

3. Скриня з кришкою з гнутого або опуклого скла  - це вже демонстраційне дизайнерське рішення для торгового залу. Оглядовість вище і естетичний вигляд краще, ніж у скрині з прямим склом. Але і ціна вище за рахунок ускладнення виготовлення.

Зараз вже випускається багато різновидів морозильних скринь, призначених для роздрібного покупця - для приватної особи. Зазвичай, ці скрині економ варіант - зниження ціни досягається здешевінням матеріалів виготовлення і складових частин. Для професійного застосування не радимо використовувати побутові морозильні скрині.

Основні характеристики, якими відрізняються усі скрині, це об'єм і розміри.Незаперечні переваги для покупки скрині для приватного користування:

  • Об'єм скрині завжди вище, ніж у будь-якого побутового морозильника або морозильної камери.
  •  Довший термін експлуатації - кришка навіть після зношування ущільнювальних елементів прилягає щільніше, ніж у вертикальних моделях.
  • Оскільки холодне повітря завжди тече униз, морозильна скриня економічніше морозильної шафи.
  •  Завдяки теплоізоляції скриня може стояти в холодному приміщенні.

Важлива характеристика, яка визначається кількістю і масою передбачуваних для зберігання продуктів - об'єм скринь. Загальний і корисний об'єм в морозильних скринях різниться менше, ніж у морозильних шафах. Чим вище теплоізоляція і товщі стінки скрині, тим менше частка корисного об'єму в загальному габаритному обсязі і вище клас економічності.

Клас економічності або енергоефективності зазвичай маркується у побутового холодильного обладнання. Але деякі виробники скринь в розрахунку на роздрібного покупця теж здійснюють таке маркування. Зараз клас енерго ефективності обчислюється за складною формулою і визначає енергоспоживання обладнання, а також є непрямим показником, наскільки якісно виготовлено обладнання та чи застосовані новітні технології енергозбереження і сучасні теплоізоляційні матеріали.

Клас економічності холодильного обладнання буває від А ++ до Е.

Внутрішній або корисний об'єм виражається в літрах. Стандартні об'єми (плюс / мінус):

  • 100 літрів
  • 200 літрів
  • 300 літрів
  • 400 літрів
  • 500 літрів
  • 600 літрів

600-літрові ларі випускаються рідко. Найчастіше виробники воліють виготовляти такого обʼєма саме бонети для магазинів.

Габаритні розміри скринь бувають дуже різноманітні. Їх слід враховувати виходячи з форми і розмірів приміщення, де будуть встановлюватися ларі. Довжина скринь буває від 500 до 2000 мм, ширина від 500 до 1000 мм, висота від 850 до 1070 мм.

Важливою характеристикою є кліматичний клас обладнання. Це параметр, що характеризує температуру навколишнього середовища, при якій устаткування працює в робочому режимі. Кліматичні класи позначила Європейська Норма EN 441 для комерційних холодильних агрегатів. Кліматичний клас визначається температурним режимом всередині охолоджувальної камери при певній температурі навколишнього середовища і відносної вологості повітря:

  • Кліматичний клас - 4, температура навколишнього середовища, + 30 ° С, відносна вологість повітря, 65%.
  •  Кліматичний клас - 4+ температура навколишнього середовища, + 35 ° С, відносна вологість повітря, 70%.
  • Кліматичний клас - 5 температура навколишнього середовища, + 40 ° С, відносна вологість повітря, 55%.
15.09.2021 19:56:43
0
1624

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами

Рекомендовані статті

Ремонт морозильної скрині

Ремонт морозильної скрині

Морозильна скриня - зручне торгове обладнання, що дозволяє зберігати швидкопсувні продукти при дуже низьких температурах протягом тривалого часу. Їх можна побачити практично в будь-якій торговельній точці, і не тільки. Багато господарів, які віддають перевагу купувати продукти про запас, встановлюють їх вдома замість звичайних морозильних камер.Як і будь-який холодильне обладнання, ларі дуже вимог..

15.09.2021
0
1136
Маленький холодильник для напоїв

Маленький холодильник для напоїв

Коли купують міні холодильники?Дуже часто виникає ситуація, коли торгова точка або підприємство харчування обмежені по площі, мають складну конфігурацію приміщення або мають такий технологічний процес, при якому невелика частина продуктів повинна зберігатися при певному температурному режимі.І тоді вирішенням питання є міні холодильник. Маленькі габаритні розміри дозволяють вписатися в будь-яке ..

15.09.2021
0
1800
Як вибрати холодильний стіл

Як вибрати холодильний стіл

Холодильний стіл - це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує функції виробничого робочого столу і холодильного обладнання для зберігання продуктів. З його призначенням пов'язані особливості його будови. Поверхня холодильного столу з харчової нержавіючої сталі повинна витримувати навантаження, передбачувані професійної кухнею: стійкість до механічних пошкоджень під час..

15.09.2021
0
1174