Промислове холодильне обладнання

  • Промислове холодильне обладнання

Промислове холодильне обладнання - чим воно відрізняється від побутового?

Двадцять років наша компанія продає обладнання для підприємств харчування: кафе, їдалень, ресторанів. І двадцять років виникає ця суперечка:

Наш клієнт - партнер - покупець обладнання думає про себе або вголос: "Чому я повинен переплачувати за промислове / професійне обладнання? Я візьму у тещі на дачі стару плиту і холодильник, куплю в якомусь Фокстроті або Комфі мікрохвильовку і шикарно відкриюся, почну рентабельний бізнес. "

Але це так не працює.

У кращому випадку, ось це ось все виходить у нього з ладу через кілька місяців. А далі три шляхи:

  1. або розробляти концепцію закладу, оплачувати проект з розрахованим на довгу роботу промислових холодильних та тепловим обладнанням, долати перше негативне враження у гостей закладу. Адже, як відомо, перше враження найважливіше.
  2. або продовжувати купувати кожен місяць нову мікрохвильовку, шукати розпродажі старого обладнання з закритих ресторанів, свідомо знижуючи планку для свого закладу і, відповідно, свої майбутні доходи.
  3. або плюнути і закритися "Не вийшло! Велика конкуренція!"

Так ось найправильніший шлях - відразу піти по шляху професіонала і створювати професійну кухню з промисловим холодильним обладнанням, професійним тепловим обладнанням, відповідно до санітарно-гігієнічними формами, з характеристиками, відповідними концепції закладу і планованому меню.

І так, чому побутове обладнання ламається на професійній кухні?

Розглянемо на прикладах промислового холодильного обладнання.

Механічні навантаження

Вузли і деталі не витримують темпу роботи бізнес підприємства. Промислове холодильне обладнання - скриня, холодильник, камера - повинні відкриватися по сто разів на дню. Рівне в стільки разів частіше, ніж побутової, наприклад, холодильник, у скільки разів частіше в ресторані або кафе готуються страви в порівнянні з домашньою кухнею. І жоден морозильник скриня для будинку або побутової холодильник не мають необхідного запасу міцності на п'ять або більше років безперервної роботи. П'ять і більше років - це стандартний термін експлуатації промислового холодильного обладнання в умовах безперервного виробництва страв і напівфабрикатів на професійній кухні.

Охолодження

У побутовому холодильному обладнанні головний упор робиться на економічність устаткування, на клас енергоспоживання. Устаткування з побутової потужністю просто не зможе підтримати потрібну температуру при постійній вивантаженні і завантаженні продуктів, напівфабрикатів і страв. Це просто інший вид агрегату.

Динамічне охолодження

Плюс в такому промисловому холодильному обладнанні як камери, шафи, вітрини, часто використовується примусова вентиляція для збереження заданої температури в охолоджуваному обсязі. Наприклад, в фармкомпанії в холодильниках температура повинна бути дуже точною і моментально відновлюватися після відкриття дверей. Але вони, слава богу, і не намагаються купувати побутові холодильники або ларі на відміну від рестораторів.

Теплоізоляція

Наступні аспект - товщина стінок.

Знову ж при підвищених навантаженнях профкухні і харчових виробництв для збереження потрібної температури в холодильному обладнанні потрібна підвищена товщина теплоізоляційного матеріалу. Промислові холодильники повинні витримувати температуру навколишнього середовища до + 43оС. Оскільки така температура може виникати в гарячому цеху ресторану, в закритому приміщенні, де розміщується холодильна камера з потужним моноблоком, що дмуть гарячим повітрям або в некондіціоніруемих магазинах в південних областях неньки.

Об'єм

Тут питання в обсягах, що зберігаються продуктів і напівфабрикатів.

Якщо у Вас денна прохідність закладу понад 50 осіб або площа торгового залу понад 100м2, то Вам доцільніше зберігати продукти в холодильних і морозильних камерах, а не завозити їх раз в один-два дня. Холодильні та морозильні камери мінімального розміру можуть використовуватися і в домогосподарствах, але це промислове холодильне обладнання для підприємств харчування та торгівлі з відповідними технічними характеристиками і конструкційними особливостями.

Матеріали

Не можна не згадати про матеріали виготовлення. Найкращі варіанти - це нержавіюча або оцинкована сталь, які ніколи не застосовуються в побутовому обладнанні. Для виробників побутових холодильників або скринь це занадто дорого і недоцільно. Там застосовуються в основному різноманітні види пластика, а оцинкована сталь - для полиць і кошиків, які безпосередньо стикаються з продуктами. Харчовий пластик виробники промислового холодильного обладнання застосовують тільки для холодильних вітрин економ класу і для морозильних ящиків, призначених для будинку. Тому що матеріали поверхонь і стінок обладнання на професійній кухні і в магазині повинні витримувати часту мийку та дезінфекцію агресивними миючими засобами.

Теплоізоляція здійснюється за допомогою щільного і важкого пінополіуретану щільністю не менше 40 кг на м3.

Тому до вибору промислового холодильного обладнання слід підходити дуже виважено, з урахуванням всіх параметрів. Чи не замінювати його побутовим. І консультуватися при покупці з фахівцями.

Наші фахівці допоможуть Вам зробити правильний вибір!

15.09.2021 19:43:42
0
1305

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами

Рекомендовані статті

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Найголовніше завдання закладів харчування - це смачна і здорова їжа.На першому місці у керівників підприємств громадського харчування повинні в першу чергу стояти безпека і здоров'я відвідувачів.Це завдання і забезпечує холодильне обладнання.Сучасне холодильне обладнання дозволяє тривалий час зберігати споживчі властивості продуктів харчування, набагато довше, ніж, припустимо, пару століть тому,&n..

15.09.2021
0
1837
Холодильна машина

Холодильна машина

Холодильна машина з точки зору фізикиХолодильна машина - пристрій, що служить для відводу теплоти від охолоджуваного тіла при температурі нижчій, ніж температура навколишнього середовища. Процеси, що відбуваються в холодильних машинах, є окремим випадком термодинамічних процесів, т. е. таких, в яких відбувається послідовна зміна параметрів стану робочої речовини: температури, тиску, питомого об'єм..

15.09.2021
0
6612
Холодильні склади підприємств харчування

Холодильні склади підприємств харчування

  Що таке холодильний склад?Це максимально загерметизоване охолоджуване за допомогою холодильних агрегатів складське приміщення для зберігання продукції, що потребує особливого температурного режиму - це продукти, ліки, рослини тощо.Складські приміщення підприємств громадського харчування призначені для приймання від постачальників продуктів, сировини і напівфабрикатів, їх короткострокового ..

15.09.2021
0
2948
Як вибрати холодильний стіл

Як вибрати холодильний стіл

Холодильний стіл - це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує функції виробничого робочого столу і холодильного обладнання для зберігання продуктів. З його призначенням пов'язані особливості його будови. Поверхня холодильного столу з харчової нержавіючої сталі повинна витримувати навантаження, передбачувані професійної кухнею: стійкість до механічних пошкоджень під час..

15.09.2021
0
1157
Як замовити холодильну камеру

Як замовити холодильну камеру

❄️ Перший етап замовлення холодильної камери - проектування.Треба надати нашому спеціалісту розміри камери, розміри приміщення, в якому буде розташовано камеру, розміщення виходу, температурний режим, обсяги добового обороту продукції і температуру, з якою продукція поступатиме у камеру.Ці всі питання - запорука відповідності холодильного обладнання вашому запиту.Треб..

26.07.2023
0
249