Ремонт морозильної скрині

  • Ремонт морозильної скрині

Морозильна скриня - зручне торгове обладнання, що дозволяє зберігати швидкопсувні продукти при дуже низьких температурах протягом тривалого часу. Їх можна побачити практично в будь-якій торговельній точці, і не тільки. Багато господарів, які віддають перевагу купувати продукти про запас, встановлюють їх вдома замість звичайних морозильних камер.
Як і будь-який холодильне обладнання, ларі дуже вимогливі до правил експлуатації, порушення яких часто призводить до поломок. У цій статті ми опишемо несправності, з якими власникам холодильної техніки доводиться мати справу найчастіше, а також розповімо, чи можна впоратися з поломками самостійно.

Чим відрізняється морозильна скриня від звичайного холодильника?

Ці прилади не переплутає навіть дитина. Відмінності є у всьому - в зовнішньому вигляді, системі зберігання, температурному режимі. Почнемо з того, що скриня передбачає горизонтальне розміщення продуктів, а холодильник - вертикальне.

Торговельне холодильне обладнання

має прозору кришку зверху, яка може відкидатися або відсуватися в сторону. Для зберігання продуктів передбачені місткі кошики. Поличок і ящиків, як в холодильниках, тут немає, що при домашньому використанні може доставляти незручності. Кошики дозволяють розміщувати на зберігання великогабаритні упаковки, цілі туші птахів і тварин, велику рибу. Помістити все це в звичайний холодильний апарат буде складно.


А ось поломки у обох видів холодильної техніки схожі. Найчастіше їх причиною стає вихід з ладу основних механізмів - компресора, термостата, випарника.

У камері скрині занадто висока температура:

  1. Якщо холодильне обладнання стало погано охолоджувати продукти, в першу чергу перевірте герметичність закривання кришки. Можливо, в гумовому ущільнювачі є пошкодження, і в камеру проникає тепле повітря. Проблема вирішується заміною гумки.
  2. Друга причина серйозніша - витік холодоагенту. У цьому випадку підвищення температури не може перешкоджати навіть безперервна робота мотор-компресора. У пошкодженні охолоджуючого контуру приладу може бути винен сам власник. При розморожуванні скринь крижану кірку часто намагаються відбити або зішкребти гострим предметом. Причиною витоку може стати корозія, через яку в трубках випарника виникають тріщини.

Ще одна серйозна несправність, що призводить до порушення температурного режиму - поломка компресора. У цьому випадку обладнання не включається або працює короткими циклами по кілька секунд.

Усунути витік холодоагенту або відремонтувати компресор своїми руками не вийде. У цих випадках краще відразу викликати майстра, інакше псування продуктів неминуче.

Засмітилася капілярна система:
Ознакою засмічення фільтра капілярної трубки є наростання сніжної «шуби» на стінках скрині і тривалі цикли роботи мотор-компресора. Через те, що фреон надходить у випарник в недостатній кількості, всередині камери може спостерігатися підвищення температури.
Заміна фільтра-осушувача, як і будь-яке інше втручання в систему охолодження, повинна проводитися тільки спеціалістами. Ремонт вимагає вакуумирования охолоджуючого контуру і заправки його фреоном, для чого необхідне спеціальне обладнання. Всі роботи, в тому числі заміну фільтру-осушувача і усунення засмічень в капілярної системи, майстри проводять за місцем знаходження холодильного обладнання.

Поломки датчика випарника або термостата:
Термостат і датчик випарника - взаємопов'язані компоненти, що відповідають за стабільність температурного режиму всередині морозильної скрині. Найчастіше до їх виходу з ладу приводять коротке замикання, перепади напруги, а також природний знос. В результаті блок управління морозильника не отримує даних про температуру в камері і не відключає компресор.
Якщо найближчим часом не звернутися за кваліфікованою допомогою, з ладу вийдуть і інші механізми: компресор, реле, випарник.

Сильний шум під час роботи:
Виникнення зайвого шуму під час роботи морозильної скрині може бути пов'язано з його неправильною установкою або поломкою. В першу чергу варто перевірити, чи не стосується морозильник стоять поруч предметів меблів або стелажів, відсунути його від стіни. Шуміти може і недавно розморожений апарат, якому потрібен певний час для адаптації.
Якщо ці проблеми не виявлені, вам знадобиться допомога майстра. Найбільш імовірною причиною появи сильного шуму є знос мотор-компресора або ослаблення його амортизаторів.

Скриня не включається:
Якщо ви не можете включити морозильник, для початку перевірте справність розетки, вилки і мережевого шнура, а також напруга в мережі. Якщо з ними все в порядку, рекомендуємо відразу звернутися в сервісний центр. Найчастіше морозильну скриню не включається через поломки мотор-компресора. Виконати заміну цього механізму самостійно дуже складно.

Найкраще замовляти ремонт обладнання у компанії, у якій Ви придбали морозильну скриню, бо багато організацій не займаються ремонтом чужого обладнання.
Або, якщо Ви не пам'ятаєте, де Ви купили обладнання, тоді слід звертатися в сервісний центр по ремонту холодильного обладнання або до майстра - холодильщика, який спеціалізується на ремонті професійного обладнання.

15.09.2021 19:40:14
0
1112

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами

Рекомендовані статті

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Найголовніше завдання закладів харчування - це смачна і здорова їжа.На першому місці у керівників підприємств громадського харчування повинні в першу чергу стояти безпека і здоров'я відвідувачів.Це завдання і забезпечує холодильне обладнання.Сучасне холодильне обладнання дозволяє тривалий час зберігати споживчі властивості продуктів харчування, набагато довше, ніж, припустимо, пару століть тому,&n..

15.09.2021
0
1837
Як вибрати холодильний стіл

Як вибрати холодильний стіл

Холодильний стіл - це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує функції виробничого робочого столу і холодильного обладнання для зберігання продуктів. З його призначенням пов'язані особливості його будови. Поверхня холодильного столу з харчової нержавіючої сталі повинна витримувати навантаження, передбачувані професійної кухнею: стійкість до механічних пошкоджень під час..

15.09.2021
0
1156
Як обрати морозильну скриню

Як обрати морозильну скриню

Де є доцільним, економічно виправданим і зручним використання морозильних скринь?Найчастіші споживачі цього обладнання:      Магазини та супермаркети - як з самообслуговуванням, так і з торговлею через прилавок.      Їдальні заводів, навчальних закладів, установ, організацій, бізнес-центрів.      Кафе і фастфуд - усі невеликі підприємства гр..

15.09.2021
0
1603