Як вибрати холодильний стіл

  • Як вибрати холодильний стіл

Холодильний стіл - це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує функції виробничого робочого столу і холодильного обладнання для зберігання продуктів. З його призначенням пов'язані особливості його будови. Поверхня холодильного столу з харчової нержавіючої сталі повинна витримувати навантаження, передбачувані професійної кухнею:

  • стійкість до механічних пошкоджень під час оброблення та нарізки продуктів,
  • високі температури, коли на стільницю встановлюється розігрітий посуд з плити, печі, духовки,
  • підвищена вологість,
  • харчові кислоти  і миючі засоби, що застосовуються на професійній кухні для дезінфекції та очищення.

Холодильный стол

Охолоджуваний об'єм всередині холодильного столу повинен виконувати функції професійного холодильника:

  • підтримувати потрібну для зберігання продуктів температуру - тому традиційно для застосування на підприємствах громадського харчування виготовляють холодильне обладнання не з статичною, а з динамічною системою охолодження, яка передбачає обдув за допомогою вентиляторів і швидке відновлення потрібного температурного режиму навіть при частих відкриваннях дверцят столу в гарячому цеху їдальні або ресторану;
  • стінки столу повинні бути достатньої товщини і теплопровідності, щоб уникнути пасивних тепловтрат;
  • якщо ширина столу складає 700 мм (стіл відноситься до семисотої лінійки обладнання), то він є гастронормованим - всередину столу зручно розміщуються типові гастроємності з готовими стравами або продуктами, що дозволяє зробити процес приготування їжі безперервним.

Столи виготовляються різних розмірів, конфігурацій і об'ємів. Найчастіше використовуються стандартні холодильні столи, які розрізняються:

за шириною - буває 600 мм і 700 мм, рідше зустрічається 800 мм;

за довжиною - бувають дводверні, тридверні і чотири-, рідше, з огляду на особливості технологічного процесу, випускаються столи з шухлядами замість дверцят.

Висота завжди стандартна, ергономічна і відповідна до середніх показників - 850 мм.

Пропонуємо виготовлення холодильних та морозильних столів з нержавіючої сталі будь-яких розмірів і конфігурацій - згідно з плануванням кухні ресторану.

Розміри необхідного обладнання визначаються з урахуванням розміру і форми приміщення кухні.

За температурним режимом столи бувають, як і все холодильне обладнання,

  • низькотемпературними або морозильними, з робочою температурою не вище -18оС;
  • середньотемпературними -2оС …+10оС.

З необхідними кліматичними показниками зберігання продуктів харчування можна визначитися тут -

Температурні режими зберігання продуктів харчування

Доброї якості, зручні в експлуатації і витривалі столи виготовляються з наступними конструктивними особливостями:

  1. Не мають виступаючих за межами стільниці елементів, за які можна перечепитися, передній край стільниці закруглений.
  2. Корпус і двері з пінополіуретану або з іншого сучасного теплоізоляційного матеріалу з високими ізоляційними властивостями.
  3. Є високий бортик на стільниці для зручності роботи.
  4. Холодильні елементи виносяться в агрегатний відсік.
  5. Надійне обладнання пристосоване для тривалої експлуатації при підвищених температурах навколишнього середовища - витримує температуру не нижче +32оС, а холодильні столи з металевими дверима - не нижче +43оС.

Зараз багато виробників холодильного обладнання почали випуск демонстраційних холодильних столів - зі скляними дверима. Такі столи призначені скоріше для підприємств торгівлі, хоча область їх застосування може бути досить широкою:

  1. Бари
  2. Супермаркети
  3. Спеціалізовані продуктові магазини
  4. Фермерські магазини
  5. Ринки
  6. АЗС

В окрему групу варто виділити столи для піци. Їх виготовляють з гранитною охолоджуваною поверхнею, зручною для роботи з тістом і приготування піци. Іноді на них додатково встановлюються вітрини для топінгів.

Холодильні столи - це обладнання, що оптимізує технологічні процеси професійної кухні та заощаджує час і роботу співробітників.

15.09.2021 19:53:37
0
1621

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами