Як вибрати холодильний стіл

  • Як вибрати холодильний стіл

Холодильний стіл - це універсальне обладнання для професійної кухні, яке поєднує функції виробничого робочого столу і холодильного обладнання для зберігання продуктів. З його призначенням пов'язані особливості його будови. Поверхня холодильного столу з харчової нержавіючої сталі повинна витримувати навантаження, передбачувані професійної кухнею:

  • стійкість до механічних пошкоджень під час оброблення та нарізки продуктів,
  • високі температури, коли на стільницю встановлюється розігрітий посуд з плити, печі, духовки,
  • підвищена вологість,
  • харчові кислоти  і миючі засоби, що застосовуються на професійній кухні для дезінфекції та очищення.

Холодильный стол

Охолоджуваний об'єм всередині холодильного столу повинен виконувати функції професійного холодильника:

  • підтримувати потрібну для зберігання продуктів температуру - тому традиційно для застосування на підприємствах громадського харчування виготовляють холодильне обладнання не з статичною, а з динамічною системою охолодження, яка передбачає обдув за допомогою вентиляторів і швидке відновлення потрібного температурного режиму навіть при частих відкриваннях дверцят столу в гарячому цеху їдальні або ресторану;
  • стінки столу повинні бути достатньої товщини і теплопровідності, щоб уникнути пасивних тепловтрат;
  • якщо ширина столу складає 700 мм (стіл відноситься до семисотої лінійки обладнання), то він є гастронормованим - всередину столу зручно розміщуються типові гастроємності з готовими стравами або продуктами, що дозволяє зробити процес приготування їжі безперервним.

Столи виготовляються різних розмірів, конфігурацій і об'ємів. Найчастіше використовуються стандартні холодильні столи, які розрізняються:

за шириною - буває 600 мм і 700 мм, рідше зустрічається 800 мм;

за довжиною - бувають дводверні, тридверні і чотири-, рідше, з огляду на особливості технологічного процесу, випускаються столи з шухлядами замість дверцят.

Висота завжди стандартна, ергономічна і відповідна до середніх показників - 850 мм.

Пропонуємо виготовлення холодильних та морозильних столів з нержавіючої сталі будь-яких розмірів і конфігурацій - згідно з плануванням кухні ресторану.

Розміри необхідного обладнання визначаються з урахуванням розміру і форми приміщення кухні.

За температурним режимом столи бувають, як і все холодильне обладнання,

  • низькотемпературними або морозильними, з робочою температурою не вище -18оС;
  • середньотемпературними -2оС …+10оС.

З необхідними кліматичними показниками зберігання продуктів харчування можна визначитися тут -

Температурні режими зберігання продуктів харчування

Доброї якості, зручні в експлуатації і витривалі столи виготовляються з наступними конструктивними особливостями:

  1. Не мають виступаючих за межами стільниці елементів, за які можна перечепитися, передній край стільниці закруглений.
  2. Корпус і двері з пінополіуретану або з іншого сучасного теплоізоляційного матеріалу з високими ізоляційними властивостями.
  3. Є високий бортик на стільниці для зручності роботи.
  4. Холодильні елементи виносяться в агрегатний відсік.
  5. Надійне обладнання пристосоване для тривалої експлуатації при підвищених температурах навколишнього середовища - витримує температуру не нижче +32оС, а холодильні столи з металевими дверима - не нижче +43оС.

Зараз багато виробників холодильного обладнання почали випуск демонстраційних холодильних столів - зі скляними дверима. Такі столи призначені скоріше для підприємств торгівлі, хоча область їх застосування може бути досить широкою:

  1. Бари
  2. Супермаркети
  3. Спеціалізовані продуктові магазини
  4. Фермерські магазини
  5. Ринки
  6. АЗС

В окрему групу варто виділити столи для піци. Їх виготовляють з гранитною охолоджуваною поверхнею, зручною для роботи з тістом і приготування піци. Іноді на них додатково встановлюються вітрини для топінгів.

Холодильні столи - це обладнання, що оптимізує технологічні процеси професійної кухні та заощаджує час і роботу співробітників.

15.09.2021 19:53:37
0
1152

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Я прочитав Угода користувача і згоден з вимогами

Рекомендовані статті

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Вибір температурного режиму холодильного обладнання

Найголовніше завдання закладів харчування - це смачна і здорова їжа.На першому місці у керівників підприємств громадського харчування повинні в першу чергу стояти безпека і здоров'я відвідувачів.Це завдання і забезпечує холодильне обладнання.Сучасне холодильне обладнання дозволяє тривалий час зберігати споживчі властивості продуктів харчування, набагато довше, ніж, припустимо, пару століть тому,&n..

15.09.2021
0
1833
Ремонт морозильної скрині

Ремонт морозильної скрині

Морозильна скриня - зручне торгове обладнання, що дозволяє зберігати швидкопсувні продукти при дуже низьких температурах протягом тривалого часу. Їх можна побачити практично в будь-якій торговельній точці, і не тільки. Багато господарів, які віддають перевагу купувати продукти про запас, встановлюють їх вдома замість звичайних морозильних камер.Як і будь-який холодильне обладнання, ларі дуже вимог..

15.09.2021
0
1110
Промислове холодильне обладнання

Промислове холодильне обладнання

Промислове холодильне обладнання - чим воно відрізняється від побутового?Двадцять років наша компанія продає обладнання для підприємств харчування: кафе, їдалень, ресторанів. І двадцять років виникає ця суперечка:Наш клієнт - партнер - покупець обладнання думає про себе або вголос: "Чому я повинен переплачувати за промислове / професійне обладнання? Я візьму у тещі на дачі стару плиту і холодильни..

15.09.2021
0
1299
Маленький холодильник для напоїв

Маленький холодильник для напоїв

Коли купують міні холодильники?Дуже часто виникає ситуація, коли торгова точка або підприємство харчування обмежені по площі, мають складну конфігурацію приміщення або мають такий технологічний процес, при якому невелика частина продуктів повинна зберігатися при певному температурному режимі.І тоді вирішенням питання є міні холодильник. Маленькі габаритні розміри дозволяють вписатися в будь-яке ..

15.09.2021
0
1756
Як обрати морозильну скриню

Як обрати морозильну скриню

Де є доцільним, економічно виправданим і зручним використання морозильних скринь?Найчастіші споживачі цього обладнання:      Магазини та супермаркети - як з самообслуговуванням, так і з торговлею через прилавок.      Їдальні заводів, навчальних закладів, установ, організацій, бізнес-центрів.      Кафе і фастфуд - усі невеликі підприємства гр..

15.09.2021
0
1598